European Beer Consumers Union

Den europeiske øl-forbrukere Union (European Beer Consumers Union) ble dannet i Brugge i mai 1990 av 3 øl-forbrukerorganisasjoner, Belgia(zythos), Nederland(PINT) og Storbritannia(CAMRA).

EBCU har siden den tid blitt utvidet med øvrige nasjonale forbrukerorganisasjoner fra Østerrike(BierIG), Tsjekkia(Sdružení přátel piva), Danmark(Danske ølentusiaster), Finland(Olutliitto), Irland(Beoir), Italia(UNIONBIRRAI), Norge(Norøl), Polen(Bractwo Piwne), Sverige(Svenska Ölfrämjandet) og  Sveits(ABO).

EBCU er en ikke-politisk, ikke-religiøs organisasjon dannet for å koordinere europeiske aktivitetene til de europeiske nasjonale øl-forbrukerorganisasjonene.

EBCU er helt uavhengig, som betyr at det er ingen kontroll fra bryggerier eller andre interesser.

EBCU er åpen for alle ikke-eksklusive nasjonale organisasjoner av øl-elskere som er uavhengig av all ytre påvirkning, og representerer øl-forbrukere og kan helhjertet støtter følgende mål og målsettinger. 

EBCU er dannet for å ta de aksjoner som føles nødvendig av lobbyvirksomhet, reklame, publisering eller kampanjer for bredest mulig å støtte disse fire mål og strategier.

Mål og strategi for den Europeiske Øl-forbrukernes Union er:

1. Bevaring av europeisk øl kultur.
Bevaring og vedlikehold av europeiske ølkultur, med spesielt hensyn til tradisjonelle, nasjonale, regionale og lokale bryggerier og tradisjonelt brygget øl. 

2. Fremme tradisjonelle øl.
Fremme og støtte alle europeiske bryggerier som produserer høykvalitets tradisjonelle øl ved tradisjonelle metoder i samsvar med etablerte nasjonale og regionale variasjoner i stil.

3. Støtte til lokale bryggerier.
Føre kampanjer mot aktiviteter som sannsynliggjør en ytterligere konsentrasjon av kontroll i den europeiske bryggeri bransjen. 

4. Representasjon for øl-konsumenter.
Å representere europeiske konsumenter i kampen for valg, kvalitet og «value for money» når det gjelder øl og brygging.

Lest 2690 ganger