søndag, 17 august 2014 00:00

Salget av alkoholfritt øl har skutt i været

Salget av øl har tatt seg kraftig opp i sommer – og salget av alkoholfrie dråper øker spesielt mye.

Det er godt mulig at den rekordvarme sommeren har gjort nordmenn ekstra øltørste i år. Ferske tall viser nemlig at salget av øl har økt en god del i år.
I juli ble det kjøpt inn i underkant av 27 millioner liter øl. Det er en økning på cirka 7,5 prosent sammenliknet med samme måned i 2013, viser tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.
Slår vi sammen tallene for sommermånedene juni og juli, ble det solgt cirka 51,6 millioner liter øl – noe som betyr at sommerens ølsalg er nær ved å tangere rekordsommeren 2008.

Alkoholfritt opp 31 prosent

Kjempebra! Det betyr at folk ser at de ikke nødvendigvis trenger å drikke alkohol for å kose seg, sier Kari Randen, daglig leder i alkovettorganisasjonen Av og til, til NRK.no.Det er spesielt én type som gjør et kraftig byks på salgslistene: Salg av alkoholfritt øl har gått opp 31 prosent fra juli i fjor til juli i år.

Randen sier at selv om det er veldig positivt at salg av denne typen øl øker, er den generelle alkoholtrenden ikke noe å glede seg over.
Alkoholfritt øl er jo bare en liten del av det totale ølkonsumet, derfor kan en slik økning se større ut enn den egentlig er. Fortsatt er det øl med alkohol det selges desidert mest av, så jeg tror ikke dette er noen stor endring av drikkevanene våre, sier Randen.v Hun er ikke overrasket over at alkosalget har tatt seg opp de siste månedene.

Sommermånedene er den tiden av året vi drikker mest, det har vært slik i mange år. Og det er klart at når det har vært en så eksepsjonelt fin sommer som i år, er det ikke rart at vi drikker mer, sier hun.

Tilleggsinformasjon

Lest 2187 ganger