Skriv ut denne siden
onsdag, 13 mai 2015 10:45

Kjørepils faller ikke i smak hos avholdsfolket

-Uheldig og spekulativt

Denne "kjørepilsen" faller ikke i smak hos avholdsfolket.

Arendals Bryggeri tapper denne nye lettøltypen som nå føres i norske dagligvareforretninger. Det er Norgesgruppens Ultra-kjede som selger den alkoholfrie «Kjørepils».

Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, som er fungerende generalsekretær i «MA – Rusfri trafikk og livsstil», er lite imponert.
– Min umiddelbare reaksjon er at dette er et veldig uheldig og spekulativt navn. Å koble kjøring og alkohol er uakseptabelt, selv om dette produktet er uten alkohol, sier Fjellvang Kristoffersen til NRK.
Hun mener navnet Kjørepils vekker feil assosiasjoner.

(Nørøl.Red. Det neste blir vel at man ønsker å forby kØLebag fordi det kan "assosieres" med kaldt akoholfyldt drikke.)

– Et alkofritt alternativ
«Kjørepils er lettøl i klasse A, på linje med Clausthaler.»
Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen ASA, forsvarer sitt nye, alkoholfrie alternativ.
– Vi har ikke fått noen reaksjoner når det gjelder navngivingen av dette produktet. Poenget er jo at dette er en pils du kan drikke før du skal kjøre bil, i motsetning til mye annen pils og øl, sier Søyland til NRK.

Norgesgruppen mener målgruppen til Kjørepils er alle som kunne tenke seg en pils uten alkohol, kanskje nettopp fordi de skal kjøre bil etterpå.
Arendals Bryggeri ser ingen problemer med å tappe den alkoholfrie ølsorten.
– Det alkoholfrie markedet, men også andre volum som kan skape vekst, er interessant for oss, sier daglig leder Torstein Paulsen.

Økning i blandingsrus
– Snakker man om pils tenker man som regel på alkoholholdig pils. Dette blir veldig feil, og har med holdningen til ruskjøring og respekten for farene på veien å gjøre, sier MA-sjefen til NRK.
Organisasjonen har 5500 medlemmer på landsbasis og jobber for at det skal bli null ruskjøring på veien, det være seg alkohol, narkotika eller medikamenter.
– Alkoholandelen har holdt seg stabilt de siste årene. Nå har politiet hatt sin våroffensiv og tatt flere. Vi ser at også blandingsrus, som piller og alkohol, øker. Vi jobber med holdninger og er blant annet for alkolås i bil, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

 

Tilleggsinformasjon

Lest 2993 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less