lørdag, 16 august 2014 00:00

Wettre-øl fra Vettre

 Fra denne låven håper Hans Ellef Wettre d.y. (38) snarest mulig å starte brygging av IPA og annet håndbrygget øl fra mikrobryggeriet Wettre Bryggeri AS.

Sammen med tre andre eiere brødrene Marius (48) og Joachim Hansen (49) og Marius’ kone Therese (47), håper de å kunne starte produksjon og salg av minimum 50.000 liter øl fra Søndre Vettre Gård i 2015.

Med produksjon og salg av rundt 50.000 liter øl vil selskapet gå med et lite overskudd. Men målet er å raskt komme opp i et produksjonsvolum på 100.000 liter, sier Wettre. 100.000 liter vil gi en årsomsetning på rundt 4,5 millioner og mellom 500.000 og 600.000 i overskudd.

Lokal interesse for ølet

Kortreist øl fra mikrobryggerier er svært trendy og selv om ikke en dråpe øl, bortsett fra prototyper, er brygget, har de tre allerede opplevd interesse for det kommende ølet.

Wettre forteller at to hoteller i nærområdet, Thon Hotel Vettre og Leangkollen, allerede har spurt om å få ta inn ølet når det er klart. Og Polet er også interesserte.

Ja, Polet i Asker har sagt de gjerne tar inn ølet, sier Wettre.

Pub på gården
For polsalget vil det brygges øl med over 4,7 prosent. Men Wettre håper også å selge øl fra gården han bor på, Søndre Vettre gård.

Han håper å starte pub i de tidligere lokalene etter kafeen Himmelblå som hadde kafédrift en kort periode.

Fra gården i Asker skal råvarene til produksjonen av noen av øltypene hentes. Humle vokser vilt på gården, og syv tonn maltkorn dyrket på gården ligger allerede klart. På et jorde står viktig utstyr til bryggingen under en presenning, og fire store tanker er også klare til bruk for gjæringsprosessen.

 Lokalene på låven skal bygges om til bryggeri så fort alle godkjennelser er klare.

Kan bli eksportert
De tre ølentusiastene har fått 150.000 kroner fra Innovasjon Norge til forprosjektet.

 De skal også ha møte med Innovasjon Norge i august med tanke på å eksportere ølet til Kina og det kinesiske markedet. I tillegg har de tre allerede investert en million og regner med at minst en million til må legges inn i prosjektet. I løpet av fem år håper vi å kunne ha fire til fem heltidsårsverk her, sier Wettre.

 Godkjennelse er gitt fra Asker kommune og Landbrukskontoret. Nå gjenstår bare Arbeidstilsynet før det hele kan bli realisert.

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 4017 ganger