mandag, 16 juni 2014 13:53

Missbruk av begrepet Belgisk

Carl Kins skiver i Zytholoog (Medlemsblad for Zythos) at et sort problem som Belgia har i dag. er at man benytter navnet Belgisk øl /flandern øl i markedsføringen av øl i fra USA, Frankrike, Japan og andre land.

Etter et besøk på Greate American beer festival i Denver gikk han rundt og smaket på øl med Label Belgisk øl /style som var produsert av amerikanske bryggerier.
Han oppdaget at smaken ikke stemte overens med det han så på som belgiske stiler.
Amerikanske bryggerier sier at de lager sitt øl med Belgisk gjær, og derfor kan de kalle det for "Belgisk" selv om ølet ikke har noe med en belgisk smak og stil å gjør.

Frankrike har også kastet seg på Belgiskøl bølgen og lanserer flanderstil og Belgisk øl, de hevder at de har rettigheter for de grenser til flanderen.
Fransk Flandern (fransk: La Flandre française, nederlandsk: Frans-Vlaanderen) er en del av nord-vestlige Frankrike, ved grensen til Belgia, som tidligere hadde et flertall av flamskspråklige innbyggere.

Problemet for belgierne er så lenge disse ølene får produseres og selges over hele verden forvirres kundene og vil gi et feil inntrykk av hvordan belgisk øl virkelig skal smake, ikke bare det, vil det bli en totalforvirring i hva som er belgisk stil eller ikke. 

Belgisk øl kommer fra Belgia og ingen ander steder, og alt annet er kopier av Belgisk stil og metoder.
Belgierne har ikke problem med at stilene blir kopiert.
Det eneste de krever er at, skal man lage en belgisk blond burde den smake belgisk blond og ikke pils eller IPA, og er ølet bygget i USA så er det amerikansk og ikke Belgisk.
Er det ikke en Belgisk type øl er det ikke en "Belgian syle"

Tilleggsinformasjon

  • Kilde: Zythos
  • Forfatter: Dag Engen
Lest 26336 ganger Sist redigert mandag, 16 juni 2014 20:56