Bjørn Myklebust

Bjørn Myklebust

onsdag, 30 september 2015 20:01 In Bryggeripub Tags

Sandar Haandverksbryggeri brygger og serverer øl som ikke er jålete eller pretensiøst. Humle møter malt og vann, sammen gjæres det og resultatet er øl. 

lørdag, 29 november 2014 18:48 In Bryggeripub Tags

Halden milrobryggeri sin lokale pub ligger sentralt i Halden by, noen minutters spasertur fra jernbanestasjonen. Bryggeriet og puben deler lokale, så fra puben har du godt innsyn til brygge tankene.

Selve bygger er gammelt, og betjeningen kan fortelle mange anekdoter om hva bygget har vært brukt til opp gjennom årene. Satte spesielt pris på historiene rundt den tiden de ble brukt som fengsel.

Jevnt over god kvalitet på ølet, men med noen ekstra smaksrike gulkorn. De gangene jeg har vært innom har jeg spessielt satt pris på de staut variantene de har servert. Bryggeren i 2014 er definitiv en god stautbrygger, men de andre ølene de har hatt på fat er også vel vert å smake på.

Betjeningen er veldig imøtekommende dersom du ønsker å smake deg gjennom utvalget på fat, i mindre kvanta. Siste lørdag i måneden har de faste smakinger som du kan melde deg på, og da får du i tillegg en din innføring i de forskjellige typene av øl de har på fat (fast pris for 5 smaker)

Har aldri blit skuffet over kvaliteten her og anbefaller gjerne stedet for andre

fredag, 11 juli 2014 14:15 In Bryggeripub Tags

Et av de yngste mikrobryggeriene i Praha.

Lokalisert i et gammelt klosteranlegg som har vært på dette stedet siden 900 tallet.

Store flotte lokaler, god mat og øl.

Ligger utenfor bykjernen, men med trikk tar det ikke lang tid

fredag, 11 juli 2014 14:01 In Pub/Bar Tags

Meget bra pub og resturang med et dusin fatøl og noen hundre flaskeøl.

Maten er god her, betjeningen kunskapsrik og hjelpsom og ølutvalget er variert og spennede

fredag, 11 juli 2014 13:44 In Bryggeripub Tags

The Strahov Monastic Brewery is located close by to the Prague Castle in the building of the Strahov Monastery, which was founded by King Vladislav II in 1142. The first documentation on the brewery come form the turn of the 13th and 14th centuries. The decision on the construction of a new and fully functional brewery, where the restaurant is today, was made by Abbot Kaspar Questenberg in 1628. The brewery was closed in 1907, and the buildings were used solely as farm houses. The brewery was restored in 2000, during an extensive and difficult reconstruction of the entire complex. The current Strahov Monastic Brewery offers to its guests a total capacity of 350 seats in three peculiar environments the brewery itself, St. Norbert Restaurant and Brewery Courtyard.

fredag, 11 juli 2014 13:10 In Pub/Bar Tags

Koselig pub/resturang i Prague med rundt 30 lokale øltyper på fat i tillegg til et bra flasekutvalg.

Fin uteservering i bakgården på sommertid

fredag, 11 juli 2014 10:09 In Restaurant Tags

Den tidligere innehaveren av Kristiania bar & café i Østbanehallen har åpnet et nytt skjenkested på Grünerløkka.

Den gamle linjen fra Kristiania bar & cafe er videreført i navnet på baren som har fått navnet Kristiania skjenkestue og utvalget av øl på flaske og tap er forstatt meget bra.

Eldhuset har eget røykeri og serverer mat med sørstatspreg. Kokken har vært i USA og blitt opplært av røkemester Myron Mixon i Nashville, Tennessee og de legger sin ære i å tilbrede maten som serveres lokalt og har stor fokus på langtids tilbredring.

På mitt første besøk fikk jeg servert St. Louis-style Ribs som var så møre at man knapt trengte kniv. Absolutt vært et besøk, og om man ikke ligger ribs kan man bestille  tigerreker, kyllinglår, pulled pork og fish'n'chips. Glem heller ikke desermeneye, vaniljeis med imperial stout er ikke noe man finner overalt

tirsdag, 10 juni 2014 08:38 In Bryggerier Tags

Kunstnerdrevet mikrobryggeri som startet opp i 2011 og som i løpet av høsten 2013 etablerer seg på Kunstnernes Hus i Oslo.

Dronebrygg består av kunstnerne Daniel Teigen, Anders Dahl Monsen, Marius Notvik, bryggmester Andreas Hegermann Riis og sosiolog Steinar Braa.

onsdag, 09 april 2014 14:07 In Pub/Bar Tags

Ølhallen, eller Hallen som den også ble kalt er Tromsøs eldste pub.

Serveres utelukkende Mack øl både fra ordinær produksjon og fra Mack sitt mikrobryggeri.
Du har ikke vært i Tromsø før du har besøkt ølhallen

Etablert 29 februar 1928

onsdag, 18 desember 2013 12:34 In Ølfestivaler Tags

Em mellomstor øl og whisky festival i Örebro  i Sverge.

Denne hyggelige festivalen er mindre en den tilsvarende festivalen i stocholm, og ølutvalget er hovedsaklig svensk. Festivalen går over to dager og har god oppsluttning lokalt. For en nyskjerrig ølman eller dame er denne festivalen et hyggelig sted. Den er ikke så mye folk som i Stocholm og det gjør det lettere å å få svar på mer eller mindre fornuftige spørsmål.  :-)

Festivalen arrangeres i en stor konferansesal i Conventum og er på et plan. I etasjen over er det matservering med et bra utvalg av mat.

Det er ganske lett og billig å komme seg til Örebro fra Oslo med Svenska Jarnvegar. Tar du føste tog fra Oslo er du fremme i god tid før festivalen åpner på Fredag og det finnes flere Hoteller i gangavstand fra festivalen.

Festivalen arrangeres vanligvis i November.

Bilett til festivalen kan du kjøpe på nett

Side 1 av 9