Universelle ølbøker

Publisert i Universelle ølbøker
Boken tar for seg hvordan øl brygges, beskrivelse av ulike øltyper og en innføring i ølets historie ute og hjemme. Du får også oppskrifter på mat med øl og mange gode historier med på kjøpet. Har litteraturliste og stikkordregister.
Publisert i Guide
Her er en underholdende liten spasertur gjennom ølverden - en kort titt på øl historie, øl stiler, øl anekdoter, øl festivaler, øl priser, og mer. Fra smussomslag: Når sett ned på som et allmuens drikke, har øl nå fått tilbake sin rettmessige - og historiske - posisjon som en av vår største hygge og i dag er det en økende bevissthet ikke bare av gode innenlandsk øl, men også av øl fra hele verden. Øl har nå sin snobs like mye som vin gjør. Det gamle ordtaket om at den beste måten å finne ut om øl, er å drikke…
Publisert i Universelle ølbøker
Generelt om øl og øltyper, om øl rundt i verden, noen oppskrifter med øl, noen museer. Se litt mer detaljert beskrivelse på ratebeer (engelsk).
Publisert i Universelle ølbøker
De siste par tiårene har avdøde Michael Jacksons Den store ølboken oppnådd kultstatus både i Norge og internasjonalt. Innen den ble utsolgt for et par år siden hadde den solgt en million eksemplarer i originalutgaven og 13 000 i Norge. Den nye store ølboka har satt seg som mål å videreføre posisjonen som den fremste internasjonale ølbibelen. Tim Webb er som sin forgjenger Michael Jackson, en av verdens meste kjente ølskribenter og fremtredende i CAMRA (Campaign of Real Ale) i England. Stephen Beaumont har en tilsvarende posisjon fra sitt ståsted i Canada. I forordet retter de begge en stor takk…
Publisert i Universelle ølbøker
Det gode øl er grundbogen om øl og ølservering. Den er skrevet af Bjarke Bundgaard og indeholder: Øllets historie Fra år 8000 før vor tidsregning til i dag, med fokus på øl som kulturfænomen. Øllets ingredienser Vand, malt, humle, gær og råfrugt. Rigt illustreret og detaljeret. Øllets brygning Ølbrygning fra mæskning til lagring. Øllets regioner Ølregionerne set ud fra deres betydning for udvikling af de forskellige øltyper. Øllets typer Spontangærede, overgærede og undergærede øltyper i de forskellige regioner. Sans dit øl Alle aspekter, der har at gøre med at nyde øl: Etiketter, flasker, fadøl og glas; Opskænkning, serveringstemperatur og omgivelsernes…
Publisert i Universelle ølbøker
Fra trendy barer til tradisjonelle puber, en ny generasjon av kjennere oppdager de mange forskjellige og varierte øl fra hele verden, fra brygging Europeisk kjerneområder til den nye verden av øl fra Østen og Latin-Amerika.Enten du ønsker å finne ut mer om brygging og historien til din favoritt øl eller ønsker å oppdage en skjult perle som du aldri har prøvd før, denne boken forteller og viser deg alt du trenger å vite, omfattende smaksnotater til hvordan du skal velge og servere hvert øl ordentlig.
Publisert i Universelle ølbøker
Lær alt om hvordan ulike øl smaker og ingrediensene de inneholder, fra en München Lage med malt smak til den fruktige belgiske Hveteølen eller humlen i et amerikansk øl.Les om hvordan du kan kombinere øl til retter laget av oksekjøtt, svinekjøtt og fjærfe, sjømat og grønnsaker, og til og med desserter med frukt eller sjokolade.(Norsk: Den store øl boken)
Publisert i Universelle ølbøker
Norsk øl er boken for alle ølvenner. Her finner du alt du bør vite om ølbrygging, ølsmaking og øl og mat og mye mer. I tillegg en total oversikt over alle norske bryggerier og deres øl anno 2009.
Publisert i Universelle ølbøker
Politikens bok om øl gir en grundig innføring i hvordan du best kan behandle, smake og nyte ditt øl. Boken forteller om historien til øl, råvarer og brygging teknikker og å undersøke øl viktigste europeiske typer én etter én. Videre forteller en viktig del på øl til mat og øl i mat - med oppskrifter. Boken inneholder en spesiell del om øl i Danmark hvor de fleste bryggeriene er anmeldt, både store etablerte bryggere samt hus-, mikro-og gården bryggerier. Boken er godt illustrert.
Publisert i Guide
"The Naked Pint" er en definitiv ener på håndtverker brygging som hedrer øl for hva det virkelig er: sofistikert, komplisert og smakfull. Dekker alt fra øl-historie til vitenskapen bak øl, mat og øl, paring, smaker og hjemmebrygging.Perozzi og Beaune stripper USAs favoritt drikke til sin ekte form.Enten du nettopp har begynt å lure på hvordan livet er utenfor iskald six-pack eller allerede har oppdaget din favoritt Porter eller IPA."The Naked Pint" hjelper å grave opp den kraften som kommer fram ved å vite ale fra lager.
Publisert i Universelle ølbøker
Denne boken er "et must" for alle øl interesserte. Boken gir en god innledning til ølverden i de forskjellige land. Den har også inspirert og veiiledet mange ølvandrere i mange år. Selv om boken er gammel benyttes den ofte som referanse, og er fortsatt relevant i dag.