Skriv ut denne siden
lørdag, 06 juni 2015 11:46

Bryggeri dreper tusenvis i Drammen

10 tonn åte som skal ta livet av brunskogsneglene på Konnerud i Drammen, lokker snegler i hopetall. Nå spiser sneglene som bare det.

Mange beboere på Konnerud har lagt ut bilder på Facebook av brunskogsnegler som koser seg med den livsfarlige spesialblandingen. Blandingen består av mask og gjærevæske som bryggeriet i Drammen har bidratt med samt sneglegiften Nemaslug. Den er lagt ut som små klumper over hele bydelen

Lukten av øl lokker sneglene bort til åten. Når de får i seg nematoder, slutter de å spise og dør. Døde, infiserte snegler blir spist av andre brunskogsnegler, og slik utrydder de seg selv.

– Mange er ivrige og legger ut bilder. Det er moro, sier Cathrine Stustad.

Hun er aksjonskoordinator og har jobbet mange timer med dugnaden som ble holdt onsdag kveld. Da møtte over 1500 personer opp og la ut dødelig åte med 25 meters mellomrom over store områder. Aksjonen har også vakt oppsikt hos forskere som sier at dette er trolig det beste forsøket på å bli kvitt brunskogsneglene.
– Ikke farlig for andre dyr

Åten er lagt ut i hager og langs veier og skogholt over hele Konnerud. Stustad forteller at flere er bekymret for at den kan være farlig for hunder og andre dyr.

– Det er den ikke. Den er bare farlig for sneglene. Jeg har sittet mye i telefon og på Facebook disse dagene for å svare på alle spørsmålene folk har, sier Stustad.

Først neste år kan dugnadsgjengen på Konnerud virkelig se om krigen mot mordersneglene har virket.

Tilleggsinformasjon

  • Kilde: NRK
  • Forfatter Presseklipp: Benedikte Fjelly
  • Land: Norge
Lest 2621 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less