torsdag, 22 januar 2015 00:00

Heineken vil gjører Affligem til et "world brand"

Det nederlandske bryggeriet Heineken har planer om å markedsføre Affligem klosteret øl som en «verdens»-merkevare (world brand) ved siden av sin eksisterende Heineken pilsner. Over hele verden er etterspørselen etter pilsner fallende, fordi interessen for spesielle øl vokser.

I tillegg til Affligem, håper Heineken også å fremme Desperados - en øl med en tequila smak - og Radler - en blanding av øl og brus – som verden merker.

Heineken markedsføringssjef Alexis Nasard viste til den rike historien til belgiske kloster øl og deres enorme troverdighet. Affligem er forventet å ta opp konkurransen med AB InBevs Leffe.

Affligem tar sitt navn fra det benediktinerkloster grunnlagt i den belgisk-flamske kommunen Affligem i 1072. Munkene sluttet å brygge øl i 1940. Fra 1956 og utover ble ølene brygget av utenforstående selskaper inkludert De Smet i Opwijk(Belgia), der Heineken tok en majoritetsandel i 2000. Bryggeriet skiftet deretter navn til Affligem Brewery.
Affligem eksisterer i en blond, dobbel og trippel versjon, samt Patersvat og Affligem 950 Cuvée.  Øl-oppskriftene er fortsatt eid av Affligem  klosteret.

Heineken vil neppe gå i kloster, men snarere ta i mot "kollekten".

Tilleggsinformasjon

Lest 2665 ganger