mandag, 19 januar 2015 00:00

Mattilsynet kontrollerte mikrobryggeriene, og er svært fornøyd

Mattilsynet har sjekket åtte av Oslos mikrobryggerier, og er strålende fornøyd med det fant. Og det de ikke fant. Ølet kan trygt drikkes.

 Noen er nye, andre har holdt på i mange år. Noen er store, andre er mindre. Noen produserer kun for salg i eget lokale, andre selger til flere. Men alle de åtte mikrobryggeriene som Mattilsynet i høst kontrollerte i Oslo, har gode rutiner og god hygiene.  

- Ja, det var en veldig positiv runde. Vi fant at alle sammen har gode rutiner, og det var det vi var ute for å sjekke, sier Solveig Eriksrud.

Hun er seksjonssjef for Mattilsynet i Oslo, Bærum og Asker.

Og selv om Mattilsynets runder hos byens serveringssteder ikke alltid ender med bare stjerner i boken, er ikke Eriksrud overrasket over resultatet av pubrunden.

Kompetanse og kvalitet
- Nei, jeg er ikke det. For det første har vi erfaring for at det er veldig kompetente personer som er opptatt av kvalitet som driver disse virksomhetene. For det andre tror jeg at det å jukse med rutiner og prosedyrer straffer seg når det gjelder ølbrygging; da blir ikke ølet godt, og det merker kundene fort.

- Synd ikke rutinebrudd og hygieneslurv slår ut i smaken på kebab?

- Dårlig kvalitet på mat kan ikke alltid kjennes på smaken. Vi har ikke alltid vært så fornøyd med alle deler av serveringsbransjen som vi var denne gangen.

Varslet kontroll
- Det gode resultatet skyldes ikke at dere varslet at dere ville komme?

- Vi var ute etter å sjekke rutinene, og da var vi avhengige av at de ansvarlige var til stede da vi kom. Men jeg tror ikke det gjorde noen forskjell. Noen steder kunne de kanskje vasket litt ekstra i anledning av at vi kom, men dårlige eller mangelfulle rutiner er vanskeligere å kamuflere. Og det var rutinene vi var mest opptatt av denne gangen.

- Noe negativt må dere vel ha funnet (lettere fortvilet journalist)?

- I noen virksomheter ble det påvist et behov for å bedre orden og vedlikehold av lokalene. Men alle har vist stor vilje til å rette opp feilene som ble påvist, samtlige avvik er nå rettet opp.

- Så vi kan trygt drikke øl?

- Ja, når det gjelder matvaresikkerhet, som er det jeg kan si noe om, så kan vi trygt drikke mikrobryggerienes produkter, sier Eriksrud.

Disse mikrobryggeriene ble kontrollert:

Amundsen Bryggeri & Spiseri
Crowbar & Bryggeri
Grünerløkka Brygghus
Schouskjelleren
Oslo Mikrobryggeri
Dronebrygg
Nydalen Bryggeri & Spiseri
Mansons Little Brother Craft Brewing

Tilleggsinformasjon

Lest 3007 ganger