fredag, 31 januar 2014 00:00

Ingen pant på ølflaskene – forbrukerne ønsker «pene flasker»

Står du i disse dager foran panteautomaten på butikken og får flaskene i retur, har du handlet julens skummende drikke tappet på engangs glassflasker. Bryggeriet sier det er forbrukernes ønske om «pene flasker» som er årsaken til endringen

 - Med de nye glassflaskene betaler du ikke pant når du handler og får da selvfølgelig heller ikke igjen krona hvis du forsøker å levere dem i panteautomaten, forteller kommunikasjonsansvarlig ved Hansa Borg Bryggerier, Anette Karlsen.

– Vi har en type øl som har vært tilgjengelig på engangsflaske i halvannet år og det har ikke vært annet enn positive tilbakemeldinger på flasken. Så vidt jeg kjenner til har vi heller ikke fått noen henvendelser på engangsflaskene på våre juleøl annet enn at forbrukerne synes det er pene flasker.

Øl pynter bordet

Hansa Borg Bryggerier har flere ølsorter som nå tappes på engangsflasker det ikke er pant på, årsaken er at forbrukerne ønsker «pene flasker» mener bryggeriets kommunikasjonsansvarlige.

- Forbrukerne ønsker pene flasker å sette på bordet, spesielt i julehøytiden. Sannsynligheten for at flere produkter vil komme på engangsflaske i tiden fremover er tilstede; en spesiell flaske er med på å gi produktet særegenhet og gjør det mer fremtredende i butikk. Hvorvidt vi neste år også kommer til å tappe julebrus på engangsflasker er ikke noe vi har tatt stilling til nå.

Til gjenvinningsstasjonen

Karlsen har ikke tro på at økt bruk av engangsflasker ødelegger miljøet.

- Norge er fremst i Europa på panting og retur/gjenvinning av emballasje. Å levere glassflasker sammen med syltetøy- og sildeglass tror jeg ikke ansees for å være annet enn naturlig.

Det meste av importert øl og flasker fra Vinmonopolet er det heller ikke pant på, vi leverer det til gjenvinningsstasjonene.

Størst på boks

Så langt har omsetningen av øl tappet på nye engangs glassflasker ikke påvirket salget forteller Anette Karlsen ved Hansa Borg Bryggerier. Bruk av nye flasker vil heller ikke gi negative utslag i antallet arbeidsplasser ved bryggeriet.

- Nå er det bare noen få produkter vi har på engangsflasker og vi har ikke registrert at salget på disse produktene har gått ned. Når det gjelder øl, så er over 85 prosent av volumene våre tappet på boks.

Det at vi tapper noen produkter på engangsflasker har dermed lite å si for våre produksjonslinjer og for arbeidsplasser.

Av: TOMM PENTZ PEDERSEN

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 6005 ganger