tirsdag, 15 oktober 2013 20:58

Krangel mellom øl og vindrikkere er ikke noe nytt.

I New Zealand har vinhuset Cloudy Bay og Moa Brewery i NZ mest berømte vindistrikt Marlborough, braket sammen. Moa, som holder til rette utenfor byen Blenheim, har fått tillatelse til utvide med en ny bryggerihall.

Det har ifølge The Drinks Business, fått det anerkjente vinhuset Cloudy Bay, som ligger i nærheten av bryggeriet til å se rødt.Vinhuset, som eies av det franske luksuskonsernet LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), har klaget til distriktets myndigheter og mener byggeriet vil påvirke Marlboroughs unike landskap i negativ retning.

Bryggeriet ikke var ikke sene om å svare på tiltale. De mener dette bare er fransk snobberi og mener at ”dette er et fransk firma som lukrerer på New Zealandsk identitet og forsøker å diktere reglene for et ekte New Zealandsk firma”

Dessuten vil det nye bryggeri ifølge Moa ikke bli større, end at det vil kunne ligge inne i et enkelt av Cloudy Bays fem store bygninger.

Den siste kraftsalven som bryggeriet serverer, er en anklage om at vinhuset har betalt noen lokale folk for å være medunderskriver på klagen. Absurd og skuffende med en sånn ubegrunnet anklage, lyder svaret fra Cloudy Bay.

Gjett om krangelen kommer til å fortsette?

 

Tilleggsinformasjon

Lest 10560 ganger