Skriv ut denne siden
søndag, 22 september 2013 20:02

Carlsberg er under mistanke om tysk øl-kartel

Den danske bryggerigigant efterforskes for at have lavet ulovlige prisaftaler på det tyske ølmarked.

En sag om ulovlige prisaftaler på øl kan ende med at løbe op i en gigantiske bøde for den danske bryggerigigant, Carlsberg.

Carlsberg efterforskes i en stor kartelsag i Tyskland, skriver Borsen.dk.

En række store bryggerier, heriblandt Carlsberg og AB-Inbev, efterforskes ifølge erhvervsmagasinet Businessweek af de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, for at have lavet ulovlige prisaftaler gennem to årtier.

Det kan koste Carlsberg og de andre bryggerier bøder, der samlet kan løbe op i hundredvis af millioner euro.

Derudover kan sagen komme til at få betydning for Carlsbergs indtjening på det tyske marked.

Over ti bryggerier bliver efterforsket

Flere end ti bryggerier bliver efterforsket for ulovlig kartelvirksomhed, som har været med til at sætte konkurrencen ud af kraft på det tyske marked. De familieejede bryggerier Bitburger og Erdinger er angiveligt også en del af efterforskningen.

Carlsberg er ifølge borsen.dk citeret i artiklen for, at bryggeriet er orienteret om sagen og tager efterforskningen meget alvorligt.

22. Aug. 2013

Tilleggsinformasjon

Lest 2351 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less