tirsdag, 28 april 2015 15:37

Ringnes og Brooklyn Brewery vil skape ølmekka i Trondheim

Carlsberg-eide Ringnes vil gjøre Trondheim til Norges ølhovedstad. Med på laget er New York-bryggeriet Brooklyn Brewery.

Skal man tro de ambisiøse planene til Ringes og Brooklyn Brewery, blir ikke Nidarosdomen den eneste pilegrimsdestinasjon i Trondheim når et nytt ølsenter kommer på plass sensommeren 2016.
Bryggeriene har gått sammen om å skape et ølmekka med en prislapp på 100 millioner kroner, ifølge fødevarewatch.dk.

Pengene skal gå til å oppgradere historiske E.C. Dahls bryggeri. Bryggeriet vil huse et mikrobryggeri, en restaurant og konferansefasiliteter.  I tillegg skal ølsenteret bli et knutepunkt for utveksling av kunnskap om ølbrygging.
- At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck, i en pressemelding om partneravtalen med Brooklyn Brewery.

Testsenter for nye ølsorter
Det amerikanske bryggeriet er en prisbelønt produsent av håndbrygget øl, og fører ølsorter som pale ale og brown ale i sortimentet.
– E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget, sier Brinck.
Planen er at nye spesialølsorter skal utvikles og brygges i Trondheim, som vil bli brukt som et testsenter av partnerne, ifølge bryggerimester i Brooklyn Brewery, Garrett Oliver.
E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringnes-eier Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

Tilleggsinformasjon

Lest 2856 ganger