Skriv ut denne siden
lørdag, 16 august 2014 10:22

Matfestivalen på Årnes / Nesbuene Skal lære øl-kultur

NES: Øl er ikke bare fyll. Det er også kultur, historie og tradisjon. Nå inviteres nesbuene til å lære mer om denne drikken.

Det skjer under matfestivalen på Årnes lørdag 20. september, og det er pubvert Tommy Monsen på YesYes som har fått tak i en av landets ypperste øl-eksperter til kurs, kåseri og ølsmaking.

Dette blir en eksklusiv kveld med plass til bare 40 kursdeltakere, og førstemann til mølla gjelder. Vi ønsker å bidra under matfestivalen Brød & Cirkus. Til gjengjeld ønsker vi at kursdeltakerne skal være med på å bestemme hvilke øltyper vi skal ha i vårt utvalg, sier pubvert Monsen.

Reise i ord og dråper
Espen Smith, en av landets ypperste øl-eksperter, byr på et brygg med innhold av kåseri, smaking og quiz. Smith er forfatter og skribent, og selvskreven aktør når øl er tema på TV eller radio. Han vil ta kursdeltagerne med på en spennende øl-reise i ord og dråper, med smaksprøver av sterkt, surt, bittert, søtt eller friskt fra flere verdensdeler. Kursdeltakerne får bryne seg på minst ti forskjellige øltyper. Det skal gis terningkast, og pubvert Tommy Monsen lover å sørge for at de ølmerkene som kommer best ut i testen, blir å finne i puben også etter kurset.

Tre år på YesYes
Tommy Monsen feirer i disse dager treårsjubileum som vert på YesYes.

Vi har et voksent og lojalt publikum, og jeg håper at denne ølkurs-kvelden vil skaffe oss noen nye venner også. Jeg er opptatt av at Årnes skal ha en god og hyggelig pub med et bredt og variert utvalg av øl, sier Monsen.

Det er ikke tilfeldig at øl-kurset er lagt til 20. september.

Brød & Cirkus
Denne helgen arrangeres den store matfestivalen på Årnes for andre gang, med mat og drikke i fokus. En lang rekke lokale mat- og drikkeprodusenter vil by fram sine varer.

Men det blir flere kulturelle godbiter, blant annet konserter med Lars og Ola Bremnes, Silya og Dusty Cowshit.

https://www.facebook.com/MatfestivalenBrodCirkus

Tilleggsinformasjon

Lest 3530 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less