Skriv ut denne siden
fredag, 15 august 2014 00:00

Bryggerimester Mike Murphy åpner ølbar

Ja, ja. Det stemmer at vi skal åpne ølbar, sier Mike Murphy, som til daglig er bryggerimester ved Lervig Aktiebryggeri, til RA.
Det er nettstedet Godt i glasset som bringer nyheten om at en av Norges og kanskje verdens dyktigste ølbryggere skal by på mer enn det han lager selv.

Mike Murphy har fått med seg et kobbel med ølhunder og åpner ølbar i de gamle lokalene til Tou Bryggeri i Lervig.

Det blir ikke et sted der en kommer og ber om en Carlsberg, for å si det på den
måten. Vi kommer til å selge øl som er unike fra hele verden. I tillegg blir det også noen ølsorter som jeg skal brygge selv, sier Murphy.

Planen er å ha tolv øl på tapp i tillegg til et par cask ales. I tillegg blir det et lite utvalg av flaskeøl, hovedsakelig surøl og big beers som er egnet for kjellerlagring

Murphy har fått med seg et kobbel med ølhunder for å starte opp ølbaren som foreløpig har fått arbeidstittelen Ølbua.

Med seg på laget på eiersiden har han fått Helge «Haffy» Hafstad (best kjent som den ene halvdelen av ølbloggen Die by the Beer), Kristian Fredrik Stensrud, kommunikasjonsbyrået Melvær & Lien og James Goulding fra Lervig, samt What’s Brewing.

– I tillegg skal Tou Scene være med på eiersiden med 50 prosent, sier Murphy.

Slutten av oktober
Ifølge Murphy er det mye som skal gjøres og målet er å få åpnet Ølbua i slutten av oktober i forbindelse med ølfestivalen What’s Brewing.

– Planen er at ølbaren skal være åpen hver dag med unntak av mandager. Vi får se hvordan trafikken blir. I tillegg satser vi på litt musikk og litt mat der det både kan bli snakk om ost og grilling alt etter hvilken årstid vi er i, sier Murphy.

– Blir ikke rike på dette
Ifølge Murphy er ikke dette noe han og de andre kommer til å bli rike på.

– Jeg har fått med meg noen folk som har tent på ideen. Det blir et sted for folk som ikke orker å gå på byen med alt den måtte by på nattestid, men et sted der det lar seg gjøre å sette seg ned med en god øl uten å være opptatt av den tradisjonelle helgefylla. Slik sett er beliggenheten i Lervig perfekt sier Murphy og tilføyer:

– Dette skal være et gjestfritt og usnobbete sted hvor folk kan treffes og ha det hyggelig sammen.

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 3743 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less