Skriv ut denne siden

München Sterkøl festival, kjent for lokalbefolkningen som Starkbierfest, er en lokal versjon av den nå viden populære og turist-drevet Oktoberfest og som arrangeres hvert år i forbindelse med fasten.

München sterkøl Festival besøkes hovedsaklig av lokalbefolkningen. Lokale bryggerier og ølhaller serverer godt maltet øl. Lokal mat og musikk er tilgjengelig for å underholde besøkende.
Festivalen sporer sine røtter tilbake til de katolske Paulaner munkene som opprinnelig laget sterkøl for å tåle fasten. Selv om det ble forbudt å spise i 40 dager i løpet av fastenr, fikk munkene lov til å drikke. Det var på grunn av dette at de brygget et fyldig øl for å hjelpe dem over fasten
.


Det sterke, maltølet, klassifisert som en dopplebock, ble kjent som Salvator etter Paulaner klosteret ble omgjort til et bryggeri. Populariteten av dette ølet, spesielt under den kalde vintermånedene fikk andre lokale bryggerier å lage sine egne varianter. Dopplebocks (en generisk tysk begrep for sterk brygge) generelt starter på 7,5% alkohol, og den søte smaken masker deres styrke. Vær forsiktig når du reiser til München for en dopplebock kan snike seg på selv de mest erfarne.

Selv om Oktoberfest er den mest populære tysk ølfestivalen, er den beste tiden å oppleve en bayersk ølfest under München sterkøl Festival. Det er stort fordi den ikke finner sted under turist sesongen, og du støte på færre turister, finner billigere flyreiser til München, har mer tid til å nyte lokal mat til hyggeligere priser, og generelt oppleve i München. Imidlertid kan du oppleve en vanskeligere språkbarrieren og et kaldere klima.
(Veldig få uteserveringer, men vi fant en solvegg her og der)

Tilleggsinformasjon

  • Sted(by): München
  • Land: Tyskland
  • Ekstra søkeord: Starkbierfest
Lest 18571 ganger
From:
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less