Bergkirchweih

Bergkirchweih er en årlig utendørs ølfestival i Erlangen i Tyskland. Lokalbefolkningen kaller det Berch, som er den frankiske uttalen av det tyske ordet Berg, som betyr fjell eller ås.

Bergkirchweih starter torsdag før pinse kl 17:00. Åpningsseremonien kalt "Anstich",  ledes av byens ordfører og finner sted i forskjellige ølkjellere hvert år. Tusenvis samles for å se åpningen og håper å få en av de gratis øl fra første fat.

Tolv dager senere blir det siste ølfaett lagt tilbake i kjelleren til neste år og festivalen avsluttes.

Bergkirchweih området ligger i den nordlige delen av byen Erlangen og er omtrent en kilometer lang (0,6 km). Den inneholder ølkjellere, boder og karuseller - en stor pariserhjul er Berch tradisjonelle landemerke.

Bergkirchweih har pågått siden 1755 og er Tysklands eldste ølfestival. Ca 1 mil besøker festivalen hvert år, 10 ganger mer en hele byens befolkning og ferstvalen er den tredje største i Tyskland etter Oktoberfest i München og Gäubodenvolksfest i Straubing.

En tur til Erlangen kan godt kombineres med turer til Nürnberg eller Bamberg. Begge byene ligger mellom 20-30 minutter unna med S-Bahn.

Tilleggsinformasjon

  • Sted(by): Erlangen
  • Land: Tyskland
  • Ekstra søkeord: Berch
Lest 19719 ganger
Mer i denne kategorien Bierfestival Berlin »
From: