Fakta og Kunnskap

Fakta og Kunnskap

Oversikt over fakta og Kunnskap litteratur.

Publisert i Historie
Boken tar for seg teknologi, råvarer, sesong-brygging. Brygging som kvinners arbeid.Skatter, profitt, investering, konsentrering, beskyttelse, Lauger før 1620. Forfall ved 1600-1800, lauger og kostnadskontroll mellom 1620-1800.Fornyelse og gjenopplivingen på 1800 til 1900-tallet.
Publisert i Historie
Kvinner brygget og solgt det meste av øl konsumert i middelalderens England, men etter 1350 begynte menn sakte å overta handelen.Fra 1600, de fleste bryggere i London var menn, og menn også dominerte handelen i mange byer og landsbyer.Denne boken spør hvordan, når og hvorfor brygging opphørt å være kvinnearbeid og i stedet var en jobb for menn.Benytter en rekke kilder og metoder, beskriver levende hvordan bryggere (dvs. kvinnelige bryggere) gradvis forlot handelen.Hun tilbyr også en overbevisende beretning om utholdenhet av patriarki i løpet av denne tiden av dramatisk endring.
Publisert i Råd og tips
Reagerer du på pollen? Hvis du i tillegg drikker alkohol, kan symptomene bli sterkere, sier overlege og allergiekspert.
Publisert i Fakta og Kunnskap
Brygging er menneskehetens eldste bioteknologi.I løpet av de siste 125 årene et vell av forskning har vært viet til temaet øl og de prosesser hvor det produseres, nemlig malting og brygging.På grunn av dette, er øl en svært konsist produkt og mye er kjent med dets kvalitetsegenskaper, og hvordan de kan gi glede til forbrukeren.Boken beskriver, med omfattende referanser, forskning som er viet til utvalg av kvalitets egenskaper til øl.Det er den første boken til å nærme seg øl på denne måten, og inkluderer en viktig referanse for alle som ønsker en autoritativ redegjørelse for vitenskapen om ølets opptrenden, smak,…
Publisert i Guide
Vinneren av 2009 "Best Drinks and Health Book in the World - Gourmand World Cookbook Awards". Presentasjon av både bekymringene og problemene med ølforbruk, samt nye bevis på nytten."Beer in Health and Disease prevention" tilbyr en balansert bilde av dagens resultater og potensialet for fremtidig forskning. Fra en drikk til krigere til en billig og rimelig råvare, øl har vært en del av vårt forbruk i nesten 8000 år.Som de fleste alkoholholdige drikker er de utsatt for misbruk og i noen steder er forbruket per person av øl ledet til betydelige helserisiko. Allikevel er vin i moderate mengder blitt foreslått…
Publisert i Fakta og Kunnskap
"Beer is proof god love us" er en morsom, engasjerende, og rett og slett gledelig studie av øl og brygging. Bamforth presenterer en omfattende sosiale historien til øl: hvor den kom fra, hvor brygge virksomheten står nå, og hva fremtiden vil bringe. Bamforth forklarer også hva fremveksten av nye håndverker bryggerier betyr for øl-drikkere, og hva de nyeste globale trender vil ha på øl forbruket.Boken avslutter med en titt inn i fremtiden og viser hvordan miljøspørsmål vil endre bryggeriindustrien og adressere radikale nye tilnærminger til brygging.
Publisert i Fakta og Kunnskap
I århundrer har øl vært en favorittdrink i verden. Brygge-kunsten har mer nylig utviklet seg til en vitenskap det er i dag som følge av økt kunnskap om både ingrediensene og prosessen. Betraktninger, for eksempel utseende, smak og næringsverdi av øl er viktige temaer for både forbrukere og brygge forskere. Denne boken ser på kjemien bak de aspektene av øl, som er av spesiell interesse for øl-drikker: nemlig smaken og ernæringsmessige aspekter, i kombinasjon med en diskusjon om å opprettholde kvaliteten og sikkerheten til de områdene mer relevante for bryggeforsker. Øl: Kvalitet, trygghet og ernæringsmessige aspekter bringer leseren rett oppdatert…
Publisert i Brygging
En kjemibok for ølbrygging. Tar for seg ioner i vann, gjæringskjemi, usmaker og kildene til dem, mesking og lakking. Til slutt, litt om smaking av øl.
Publisert i Fakta og Kunnskap
Brygging fortsetter å være en av de mest konkurransedyktige og innovative sektorer i nærings- og nytelsesmiddelindustrien.Denne boken oppsummerer siste teknologiske endringer i brygging og deres innvirkning på produktet utvalg og kvalitet.Boken gjennomgår forbedringer i ingredienser som korn, umaltet korn, malt og humle, samt måter å optimalisere bruken av vann.Diskutere utviklingen av teknologier fra gjæring og akselerert prosesser til filtrering og stabiliseringsprosesser samt emballasje.Til slutt analyser av forbedringer i kvalitetskontroll, sikkerhet og inkludert kontrollsystemer som er ansvarlig for kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske analyser.
Publisert i Brygging
Brygging er en av de eldste og mest komplekse teknologier i mat og drikke. Suksessen avhenger av en solid blanding forståelse av vitenskap involvert med en like klar forståelse av den praktiske produksjonen."Brewing: Science and Practice" gir en omfattende og autoritative guide til begge av disse aspektene. En detaljert redegjørelse for hvert trinn i brygge prosessen. Sikkerhets- og kvalitetsspørsmål blir diskutert, inkludert de kjemiske og fysiske egenskapene til øl og mikrobiologi i øl. En sterkt partnerskap mellom vitenskap og den praktiske produksjonen, er denne boken en primær referanse.
Side 1 av 2