søndag, 15 september 2013 22:49

En besøkendes guide til europeisk øl

Når jeg er langt hjemmefra , blir jeg en kulturell kameleon. Jeg spiser og drikker regionale spesialiteter med velbehag , fest på biff og rødvin i Toscana og dytter ned tapas ved midnatt i Spania . Så når jeg reiser til land som er kjent for sine øl ønsker jeg å vite mest mulig.

 Tyskland er synonymt med øl , og det er ikke noe bedre sted å drikke opp enn i Bayern . Tysk øl er regulert av Reinheitsgebot ( Purity resolusjon ) av 1516 - den eldste mat og drikke lov i verden - som tilsier at kun fire ingredienser kan brukes: malt , gjær, humle og vann . Du kan bestille din øl " helles " ( lys, men ikke "lite" ) eller " dunkles " ( mørk).

Uteservering går tilbake til de dager da munkene brygget sitt øl og fikk lov til å selge det direkte til publikum . De lagret øl i kjellere og under gårdsrom det ble oppbevart kjølig i skyggen av kastanjetrær. Til slutt ble bord satt opp, og disse sosiale spisesteder utviklet seg.

Min favoritt uteservering (og tysk øl) er en times kjøretur utenfor München på Andechs klosteret . Den staselige kirken står som den har i århundrer ,står på en høyde ved foten av Alpene . Sin barokke interiør - og ølhall - røre sjelen og lesker appetitten . Næringsrike måltider som kommer i middelalderens proporsjoner .

Belgierne vil hevde at  sine tyske naboer ikke har Europas beste øl . Med rundt 120 varianter og 580 forskjellige merker - flere enn noe annet land -tar lokalbefolkningen ølet sit like alvorlig som Franskmenne gjør med sine viner . Men de beste øle er ikke tilgjengelige fra en kran . Den eneste måten å tilby så mange gode øl friskt  på er å ha dem på flasker . De beste varianteene er vanligvis bare tilgjengelig på flaske.

Belgisk øl kommer i ulike varianter ale, pils og wit (hvete ) og har generelt gjær i flaskene og høyere alkoholinnhold enn øl i andre land . Lambic , populæret i Brussel , er den minst øl -lignende og smaker mer som en tørr og bitter våningshuset cider . En annen belgisk spesialitet er Trappist øl - tungt gjæret , maltfydig og brygget i århundrer av munker mellom deres vesper og matins . Prøv en Westmalle , Rochefort , Chimay eller Orval .

Belgierne er krevende forbrukere når det gjelder øl hvert øl blir servert i spesielle glass tilpasset til de forsjellige øl merker . Kjennere insisterer på at hver ølkarakter kommer best ut i riktig glass. Hvis en bar går tom for et bestemt glass , spør bartenderen om du vil akseptere et tilsvarende glass . Mange belgiere vil bytte øl heller enn å drikke fra feil glass.

En annen hengiven øl regionen er Tsjekkia . Tsjekkerne er blant verdens mest entusiastiske øl drikkere . Enten du er på en restaurant eller bar , en øl , eller " pivo ", vil det lande på bordet ved den minste antydning til bestilling, og en ny porsjon vises automatisk når det gamle glasset er nesten tomt .

Etter slutten på den kalde krigen , folk i fra tidligere kommunistland emigrete til vestlige land for å arbeide. Men de fleste  ville ikke flytte fra  Tsjekkia  for de ikke kunne forestille seg å leve på et sted uten sin elskede lokale skikker. tsjekkere går ikke fra bar til bar som mange andre europeere . De sier: "på en natt må du være lojal til én kvinne og én øl . "

Tsjekkerne oppfant og resutatee er , Pilsner Urquell , og er på tappetårn på mange puber . Andre gode øl inkluderer Krusovice , Gambrinus, Staropramen og Kozel . " Budweiser Budvar " er populær blant Anheuser - Buschs advokater ,det tsjekkiske og amerikanske bryggeriene har kranglet i mange år om det  omstridte navnet : Den tsjekkiske Budweiser brygget i byen Ceske Budejovice selges under eget navn i Europa, men markedsføres som " Czechvar " Budweiser ". "i USA.

Britene er like lidenskapelig om sine puber . Forkortelse for " public house ", puben er en grunnleggende del av den sosiale scenen og en utvidet stue. Mange ble bygget på slutten av 1800-tallet , da puber ble privatisert og eiendomsprisene var høye nok til å investere i å fikse dem opp .

Briter er stolt av deres øl , og mange tror at å drikke øl kaldt og kullsyreholdig , som amerikanerne gjør, ødelegger smaken . På puber , med lange håndtak pompes opp tradisjonell, smaksrikt " real ale " opp fra kjelleren . Dette er connoisseurens(kunnskapsøkende) favoritter : gjæret naturlig , varierende fra søt til bitter , ofte med en humlesmak eller nøtteaktig smak . kort behandlig før den havner  i baren masseprodusert fatøl smaker ikke så godt - i hvert fall ikke for briter.

Selvfølgelig, er ølsmak subjektiv. Hva som er et bra øl i ett land endrers når du reiser til andre steder. Eksperimentering er en del av moroa . Så uansett hvor du er , magen opp til baren , prøv en lokal øl eller to , og finn dit eget favoritt brygg.

 

 

 

Tilleggsinformasjon

  • Sted(by): Europa
  • Land: Tsjekkia.Tyskland.England.Belgia
Lest 22388 ganger Sist redigert søndag, 22 september 2013 21:55